Росіяни можуть активізуватися на фронті, поки очікується надходження зброї від Штатів - ISW

Росіяни можуть активізуватися на фронті, поки очікується надходження зброї від Штатів - ISW

Укрінформ
У найближчі тижні російські війська можуть активізувати наступальні операції, удари ракетами та безпілотниками по Україні, допоки очікується надходження допомоги від США.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«За оцінками ISW, українські війська можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні, поки прибуде оборонна допомога від США, яка дозволить Україні стабілізувати фронт, але ЗСУ, ймовірно, зможуть призупинити нинішній російський наступ за умови швидкого надходження цієї допомоги», - вважають аналітики.

У звіті посилаються на інтерв'ю голови Комітету з питань розвідки в Сенаті США Марка Ворнера для CBS News від 21 квітня, який повідомив, що американська військова допомога буде доставлена в Україну "до кінця тижня", якщо Сенат ухвалить цей законопроєкт 23 квітня, а президент США Джо Байден підпише його до 24 квітня.

Ворнер підкреслив значний вплив на полі бою, якого досягли українські війська, використовуючи військову допомогу від США.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News заявив 21 квітня, що швидка доставка американської військової допомоги Україні може дозволити українським силам стабілізувати фронт і перехопити ініціативу, додавши, що військова підтримка США дає Україні шанс на перемогу, але успіхи України на полі бою залежатимуть від того, як швидко допомога надійде на фронт. Зеленський зазначив, що затримки з наданням військової допомоги вже призвели до втрат української техніки та особового складу на "кількох напрямках".

Читайте також: На фронті минулої доби - 85 бойових зіткнень

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата Конгресу США 20 квітня ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд на підтримку України. Законопроєкт підтримали 311 конгресменів, проти висловилися 112 законодавців, один проголосував як «присутній». Для ухвалення документа була потрібна проста більшість – 218 мандатів.

Сенат Сполучених Штатів у вівторок, 23 квітня, розгляне схвалений Палатою представників законопроєкт про допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-