Подоляк: Єдина стратегія виходу з війни полягає у виведенні російських військ з України

Подоляк: Єдина стратегія виходу з війни полягає у виведенні російських військ з України

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк назвав єдиною можливою стратегією виходу з війни виведення російських військ з території України.

Про це він написав у соцмережі Х, реагуючи на допис американського бізнесмена Ілона Маска.

«Коли хтось зі світових інфлюенсерів (наприклад Ілон Маск ) вперто говорить про... «відсутність стратегії виходу з російсько-українського конфлікту», доводиться вкотре дивуватися дефіциту простої логіки в сучасному світі. Тому що реалістична, об’єктивна «стратегія виходу» надзвичайно проста. Агресор (РФ) беззастережно залишає чужу суверенну територію - і гаряча фаза війни негайно припиняється», - написав Подоляк.

Він додав, що Росія мусить залишити територію України, повернути вкрадене і відновити верховенство міжнародного права.

«Що в цьому складного? Яку іншу стратегію виходу слід шукати/обговорювати? І чи можна щось побудувати лише на несправедливості?» - наголосив Подоляк.

Раніше Ілон Маск у коментарі до одного з дописів у соцмережі Х написав, що не бачить «стратегії виходу» з російсько-української війни.

«Мене найбільше хвилює те, що немає стратегії виходу, а є тільки вічна війна, де діти гинуть в окопах від артилерії чи кулеметів і снайперів, на мінних полях», - заявив Маск.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між Росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твіттері (нині Х) опитування, в якому склав власну формулу завершення війни, серед іншого пропонуючи пристати на умови Росії щодо Криму.

Читайте також: Фейковий твіт Михайла Подоляка: пропагандисти підробили “видалений” допис

У відповідь Президент Володимир Зеленський організував у соцмережі своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну чи той, що за Росію.

Згодом Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу".

У вересні 2023 року іноземні ЗМІ повідомили, що Маск таємно наказав відключити Starlink поблизу Криму 2022 року, щоб зірвати українську атаку на військово-морський флот РФ. Маск нібито боявся, що Москва відповість на українську атаку на Крим ядерною зброєю.

Пізніше бізнесмен заявив, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, оскільки вона там не працювала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-