У Повітряних силах назвали регіони, які найбільше страждають від ударів РФ

У Повітряних силах назвали регіони, які найбільше страждають від ударів РФ

Укрінформ
Найбільше від російських ударів страждають ті регіони, які перебувають у безпосередній близькості з РФ та ТОТ. Але війна стосується абсолютно всіх міст, які є в Україні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Війна стосується абсолютно всіх міст, які є в Україні, хоч це - тилові підрозділи, хоч – прифронтові. Однак, звичайно, що найбільше страждають ті, які знаходяться у безпосередній близькості з РФ та ТОТ. Перш за все, це - Харківщина, Одещина, Херсонщина, Запоріжжя, Чернігівщина, Сумщина, Дніпропетровщина. Як ми бачимо, ворог б’є саме по цих місцях, намагаючись скорити нас, зламати наш дух до опору», - заявив речник.

За його словами, з цим можна боротися, але для цього Україні треба системи ППО.

«І ми дуже розраховуємо на допомогу від наших партнерів, у тому числі американських, які вчора вже на першому читанні прийняли (рішення про - ред.) допомогу понад 60 млрд доларів», - сказав Євлаш.

Відповідаючи на питання, чи далася росіянам взнаки ліквідація літака Ту-22М3, речник ПС ЗСУ зазначив, що про це можна буде говорити у довгостроковій перспективі, бо минуло ще досить небагато часу.

«Однак, звичайно, що у ворога немає одного з літаків, і пам'ять про те, що все-таки нам вдалося його дістати, залишиться з ними надовго», - поінформував він.

Читайте також: У ЗСУ попередили про ймовірність зростання кількості ударів РФ по Україні

Євлаш заявив, що нині в акваторії Чорного і Азовського морів уже не помічається така активність російської тактичної авіації, як це було раніше.

«Після того, як нам вдалося виявити пункти управління типу «Фундамент-М» та інші станції, коли нам вдалося завдати по них потужного ураження, також йдеться і про відмінусування двох (російських – ред.) літаків тощо, то, звичайно, що це дещо полегшило ситуацію на півдні нашої країни», - зазначив речник.

Однак, застеріг Євлаш, не варто розслаблятися - у РФ є ще достатньо різних сил та засобів, які вона може використовувати проти України.

Як повідомлялося, Євлаш заявив, що Україні потрібна глибоко ешелонована система ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-