Путін хоче занурити Україну в темряву - Штати в ОБСЄ

Путін хоче занурити Україну в темряву - Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Росія завдає руйнівних атак по енергетичній інфраструктурі України, намагаючись зламати дух українського народу і занурити його в темряву.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час засідання Постійної ради цієї організації у Відні.

"11 квітня Росія здійснила чергову руйнівну атаку на енергетичну інфраструктуру України. Росія завдала ударів по об'єктах інфраструктури по всій Україні, зруйнувавши Трипільську ТЕС, основного постачальника електроенергії для трьох областей... Ці обстріли є чітким нагадуванням про наполегливі зусилля Володимира Путіна, спрямовані на те, щоб зламати дух українського народу і занурити його в темряву", - сказала вона.

Американська дипломатка наголосила, що ці широкомасштабні атаки викликають жах, "але вони не менш жахливі, ніж менші за масштабом атаки, які відбуваються майже щодня, безперервно, вбиваючи мирних жителів по всій Україні".

Навівши ряд прикладів щоденних атак по українських містах, включно з ракетною атакою по центру Чернігова 17 квітня, Брукер нагадала, як російський посол брехав усім делегаціям країн-учасниць ОБСЄ на засіданні Постійної ради 24 лютого 2022 року.

"Він (представник РФ - ред.) говорив: "Це, звичайно, не війна, як намагаються представити багато учасників сьогоднішньої дискусії. Жодних ракетних, повітряних чи артилерійських ударів по містах України, чи по цивільному населенню не завдається. Проводиться "спецоперація", в ході якої застосовується високоточна зброя для виведення з ладу об'єктів військової інфраструктури", - зазначила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ.

Вона підкреслила, що "ця брехня є однією з нескінченної низки брехні за останні два роки, покликаних відволікти нас від шокуючої реальності жорстокої війни Росії проти свого суверенного сусіда та привчити нас до російського насильства".

Читайте також: Україна - в ОБСЄ: 97% російських ракет, дронів і КАБів влучають у цивільну інфраструктуру

„Минулого тижня ми знову чули брехливе і жахливе твердження російського представника про те, що свідчення про звірства в Бучі були сфабриковані в пропагандистських цілях. Ганебне твердження. Докази роблять очевидною жахливу правду: члени російських сил зґвалтували, катували та вбили десятки цивільних осіб у Бучі. Історія, всупереч твердженням Росії, не на її боці. Правда вийшла назовні, і вся кремлівська дезінформація не зробить цього інакше“, - заявила американська дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 11 квітня Росія здійснила вже третій масований ракетний удар по енергосистемі України за останні три тижні. У результаті Трипільську ТЕС, яка розташована під Києвом, повністю зруйновано, компанія втратила 100% генерації.

Фото: crisisgroup.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-