Президент: Що швидше Україна отримає ударні спроможності, то швидше до Європи повернеться  мир

Президент: Що швидше Україна отримає ударні спроможності, то швидше до Європи повернеться мир

Укрінформ
Україна продовжує завдавати ударів по ворогу та тримати фронт. Але що швидше Україна отримає  від союзників більше  ударних спроможностей, то швидше в Європу повернеться мир.

Про це Глава Української держави Володимир Зеленський  заявив сьогодні під час звернення до лідерів країн ЄС в режимі телеконференції, передає Укрінформ з посиланням на речницю президента Євроради Катерину Касінге.

«Сьогодні наші Сили оборони зуміли вразити важливу військову ціль окупантів у Криму. Дякуючи знищенню російського обладнання (внаслідок цього удару – ред.), ми можемо почуватися більш впевненими щодо наших солдатів на півдні України, на лінії фронту. Але це відображує не першу, але й не другу за значущістю ключову проблему під час війни, - що більшими є наші ударні спроможності, то швидше російські окупанти будуть вимушені покинути суверенну територію України. І до того, - будуть вимушені залишити з миром всіх своїх сусідів, та Європу в цілому», - наголосив Зеленський.

Він зауважив, здатність України захиститися проти російського терору та зброя знаходяться в руках українських солдатів.

«Це є чимось таким, що працює не лише для України, але для всіх вас. І я дякую всім і кожному з вас, хто це розуміють та діють на основі такого розуміння», - додав Президент України.

Читайте також: Зеленський звернувся до лідерів ЄС з проханням терміново надати засоби ППО

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської Ради, головною темою якою визначені питання конкурентоспроможності ЄС та розвитку європейської економіки. Перший день зустрічі лідери ЄС присвятили розгляду найбільш гострих міжнародних проблем, включаючи розвиток ситуації в Україні та на Близькому Сході.

До глав держав та урядів в режимі телеконференції звернувся президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-