Сили оборони за добу відбили 67 атак на п’яти напрямках

Сили оборони за добу відбили 67 атак на п’яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили понад 67 атак на п'яти напрямках, найбільше на Бахмутському – 24 атаки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п’ятниці, 12 квітня.

Загалом на фронті протягом доби відбулося 81 бойове зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотирьох зенітно-ракетних комплексах ворога. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох засобах протиповітряної оборони та станції РЕБ.

Ворог завдав два ракетні та 72 авіаційні удари, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Суми, Липці та Вовчанськ Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Пльохів, Янжулівка, Семенівка Чернігівської області; Ворожба, Марчихина Буда, Яструбине Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Землянки Харківської області.

Читайте також: На півдні Сили оборони знищили три станції РЕБ росіян

На Куп’янському напрямку ворог наступальних, штурмових дій не вів, проте завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Куп’янськ-Вузловий та Курилівка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних, штурмових дій не вів. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське Луганської області та Терни¸ Ямполівка, Торське, Зарічне Донецької області.

Читайте також: Україна потребує більше Patriot і ракет до них, і партнери знають про це - Євлаш

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Дружба Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 16 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Нетайлове Донецької області, де ворог, намагався витіснити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону українських військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились понад 10 населених пунктів, серед них Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар Донецької області.

Читайте також: Росія відправляє на війну проти України війська свого Тихоокеанського флоту - розвідка

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Времівка Донецької області та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Червоне, Білогір’я, Новоданилівка, Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснив п’ять безуспішних атак на позиції ЗСУ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Понятівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, за словами керівниці об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, ситуація на лінії зіткнення на півдні залишається досить складною.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-