Україна потребує більше Patriot і ракет до них, і партнери знають про це - Євлаш

Україна потребує більше Patriot і ракет до них, і партнери знають про це - Євлаш

Укрінформ
Ракети типу «Кинджал» збивати вкрай складно, тому Україні потрібно більше систем Patriot і ракет до них, і міжнародні партнери знають про ці потреби.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, коментуючи інформацію щодо боєприпасів для систем ППО, передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми маємо розуміти перш за все, що Україна не виробляє самостійно дані системи та боєприпаси до них, тому звісно, що нам потрібно більше ракет. Ми не можемо самостійно поповнювати запаси, не можемо самостійно виготовляти ці ракети. Тому наші партнери знають про нашу потребу, вони знають, скільки у нас є ракет, скільки нам необхідно ще. Однак не варто піддаватись паніці, оскільки ви бачите і сьогоднішній результат, як відпрацювали наші мобільні вогневі групи», - сказав Євлаш.

Читайте також: Німецький концерн MBDA планує відновити виробництво Taurus і налагодити випуск ракет для Patriot

Він нагадав, що вночі Сили оборони збили 16 із 17 «шахедів», напередодні протиповітряна оборона також показала хороший результат зі збиття ворожих цілей.

Водночас речник зауважив, що ракети типу «Кинджал» збивати вкрай складно, тому Україні потрібно більше систем Patriot.

«Нам потрібна велика кількість Patriot, ми не втомлюємося про це говорити. Це єдина зброя, яка на даний час може ефективно протистояти потужним засобам повітряного нападу ворога. Звісно, що ми дуже очікуємо на поставки нашими партнерами цих систем ППО», - зазначив Євлаш.

Читайте також: НАТО уклало угоду про купівлю до 1000 ракет Patriot

Як повідомляв Укрінформ, раніше Євлаш заявляв, що для того, щоб убезпечити українські міста від атак ворога, потрібно 25 систем ППО типу Patriot

Фото: t.me/Pavliuk_KSV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-