Українським захисникам на фронт передадуть партію турелів «ШаБля»

Українським захисникам на фронт передадуть партію турелів «ШаБля»

Фото
Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації продовжує розвивати інновації і технологічно підсилювати військових, зараз у фокусі - роботизовані платформи «ШаБля» і РЕБ.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці.

«Передаємо на фронт роботизовані платформи «ШаБля». Генштаб розподілить та передасть ШаБлі на найгарячіші ділянки фронту. У партії - три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 км до 2,2 км», - поінформував він.

Федоров нагадав, що «ШаБля» - це унікальна розробка від команди українських інженерів, учасників кластера Brave1. «Вона дистанційно знищує ворога. Дистанційно - означає збережені життя наших захисників. За допомогою кулеметної турелі військові формують лінію оборони, знищують живу силу та легкоброньовані цілі противника», - сказав віцепрем’єр.

«Військові активно користуються ШаБлею. Роботизована турель вже воює у складі батальйону Вовки Да Вінчі, 3-ї та 5-ї ОШБр, 110-ї ОМБр, 123-ї і 125-ї ОБрТрО, 81-ї окремої аеромобільної бригади. Окупанти називають модуль «ШаБля» «косою смерті», - підкреслив Федоров.

Читайте також: Прототипи дронів з ШІ можуть з'явитися на полі бою до кінця року - Федоров

Він зазначив, що «оборонні інновації - наше майбутнє, нам потрібно і далі розвиватись по цьому треку, інвестувати в них усі ресурси». «Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворог», - додав віцепрем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Федоров поінформував, що Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі «ШаБля».

Фото: Михайло Федоров / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-