Москва цьогоріч хоче набрати до армії 400 тисяч контрактників - британська розвідка

Москва цьогоріч хоче набрати до армії 400 тисяч контрактників - британська розвідка

Укрінформ
У 2024 році влада РФ хоче залучити до свого війська близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом, щоб компенсувати значні втрати у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Влада РФ продовжує призов нових військових щовесни та восени. Так, черговий весняний призов цьогоріч розпочався 1 квітня. У РФ планують призвати на службу близько 150 тисяч військовослужбовців віком 18-30 років.

Згідно з даними розвідки, ці призовники служитимуть 12 місяців у всіх родах збройних сил РФ, але наразі вони не залучені до бойових дій в Україні. Військовослужбовці строкової служби залучаються до військових гарнізонів по всій території РФ.

Водночас, деякі строковики, ймовірно, служать у прилеглих до українського кордону підрозділах.

"Зазначається, що російські війська в Україні укомплектовані військовослужбовцями-контрактниками та деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року.

На військовослужбовців строкової служби зазвичай чиниться тиск, щоб вони вступили на службу за контрактом і потім проходили службу в Україні. Ймовірно, російська влада не хоче ризикувати бойовими втратами серед солдатів строкової служби, що, швидше за все, буде непопулярним кроком. "Втрати серед бійців-контрактників більш прийнятні для (російського - ред.) суспільства", - наголошують у британській розвідці.

"Цьогоріч РФ прагне набрати близько 400 000 військовослужбовців за контрактом для того, щоб підтримати свої війська в Україні, які зазнали величезних втрат, а також, щоб підтримати раніше оголошені плани збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року та 1,5 мільйона пізніше", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Динаміка втрат Росії на війні проти України щороку зростає - британська розвідка

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 10 квітня 2024 року становлять близько 450 тисяч 080 осіб, зокрема 830 осіб - протягом останньої доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-