Сили оборони відбили на Бахмутському напрямку 25 атак

Сили оборони відбили на Бахмутському напрямку 25 атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом доби на фронті відбулось 66 бойових зіткнень, зокрема на Бахмутському напрямку українські захисники відбили 25 атак.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 9 квітня. 

Авіація Сил оборони впродовж доби завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та двох зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу та трьох засобах протиповітряної оборони загарбників.

Ворог загалом завдав сім ракетних та 73 авіаційних удари, здійснив 81 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснюють обстріли населених пунктів із території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районі населеного пункту Потихонове Харківської області та міста Харків. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Карповичі, Семенівка, Янжулівка Чернігівської області; Іскрисківщина, Фотовиж, Бачівськ Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Лук’янці Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дві атаки росіян у районах населених пунктів Кислівка Харківської області та Андріївка Луганської області.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Іванівка Харківської області та Новоселівське Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка Харківської області.

Читайте також: Зеленський ознайомився із ситуацією в зоні відповідальності ОУВ «Харків»

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили три атаки росіян у районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських військ.

Також армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Твердохлібове Луганської області; Ямполівка, Торське Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське Луганської області та Терни¸ Ямполівка, Торське, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 25 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

Також росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Спірне, Костянтинівка, Біла Гора, Дружба Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Богданівка, Калинівка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили шість атак у районі населеного пункту Уманське Донецької області, де ворог намагався вибити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів.

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Калинове, Семенівка, Новобахмутівка, Бердичі, Нетайлове Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, східніше Водяного, Урожайне де ворог за підтримки авіації 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинились понад 10 населених пунктів, серед них Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації три рази атакував позиції українських захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Білогір’я, Новоданилівка, Щербаки Запорізької області.

Читайте також: Сили оборони відбили вісім штурмів ворога на Оріхівському напрямку і на лівобережжі Дніпра

На Херсонському напрямку армія РФ не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, протягом доби ворог здійснив атаку на позиції українських військ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Берислав, Іванівка, Кринки, Новотягинка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 9 квітня 2024 року становлять близько 449 тисяч 250 осіб, з них ще 850 осіб - за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-