Сили оборони відбили вісім штурмів ворога на Оріхівському напрямку і на лівобережжі Дніпра

Сили оборони відбили вісім штурмів ворога на Оріхівському напрямку і на лівобережжі Дніпра

Укрінформ
В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили два штурми окупантів на Оріхівському напрямку та шість штурмів – на лівобережжі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Сил оборони півдня.

«На Оріхівському напрямку окупанти здійснили два штурми, з яких один - у районі Малої Токмачки та один – у районі Старомайорська. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, ворог здійснив шість штурмів наших позицій. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, українські захисники продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Читайте також: Гуменюк: РФ щодня втрачає 30-40 військових внаслідок «мʼясних» штурмів біля Кринок

За інформацією пресслужби, окупанти завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів. Зокрема, в операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 249 розвідувальних дронів ворога.

В пресслужбі також зазначили, що протягом бойової доби ворог завдав три авіаційних ударів тактичною авіацією із застосуванням шести керованих авіабомб та понад трьох десятків некерованих авіаційних ракет на Оріхівському напрямку.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 140 FPV-дронів, 11 ударних БпЛА типу «Ланцет» та скинув з БпЛА різних модифікацій 235 осколкових боєприпасів. Зафіксовано нехарактерне зменшення дронової активності у використанні FPV – в 2,5 раза порівняно з попередніми днями.

Читайте також: Росія за добу втратила в Україні ще 850 військових

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 9 квітня 2024 року становлять близько 449 тисяч 250 осіб, з них ще 850 осіб - за останню добу.

Також Сили оборони знищили 7110 (+23) російських танків, бойових броньованих машин ‒ 13620 (+45), артилерійських систем – 11386 (+30), РСЗВ – 1039 (+0), засобів ППО ‒ 753 (+2), літаків – 347 (+0), гелікоптерів – 325 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9033 (+37), крилатих ракет ‒ 2065 (+0), кораблів / катерів ‒ 26 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 15181 (+71), спеціальнї техніки ‒ 1868 (+1).

Фото: Оперативне командування «Південь»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-