Гуменюк: РФ щодня втрачає 30-40 військових внаслідок «мʼясних» штурмів біля Кринок

Гуменюк: РФ щодня втрачає 30-40 військових внаслідок «мʼясних» штурмів біля Кринок

Укрінформ
Біля Кринок росіяни щоденно втрачають від 30 до 40 осіб внаслідок «мʼясних» штурмів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказала керівниця обʼєднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Вони продовжують штурмові дії, і за минулу добу ми нарахували щонайменше три таких штурми. Вони намагалися знов діяти в «мʼясний» спосіб, як вже жартують наші бійці, тому що бронетехніка в них, як і раніше, під забороною. На цьому напрямку вони діють суто піхотними штурмами, збираючи групи до 10-15 осіб, з різних напрямків намагаються наближатися до наших позицій. Нам вдається їх відбивати. Втрати ворога щодобово складають саме на цьому напрямку, біля Кринок, від 30 до 40 окупантів. І це і безповоротні, і санітарні втрати», - сказала Гуменюк.

За її словами, у звʼязку з цим ворогу складно формувати чергові підрозділи, які підуть на подібні штурми.

«У них дуже великий дисбаланс внутрішній, морально-психологічний і їм доводиться проводити постійні ротації, заміняючи ті підрозділи, які будуть здійснювати наступні штурми, для того, щоб підключати необізнаних у загальній ситуації. З нашого боку позиції утримуються і продовжується робота над розширенням плацдарму», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ворог продовжує тиснути на плацдарм у районі Кринок - Гуменюк

Вона нагадала, що наразі основою задачею є відкидання бойових позицій, вогневих точок ворога на 20-30 км від зрізу води, щоб убезпечити життя мешканців правого берега Дніпра.

«Нам вдається нищити до 150 окупантів за добу. Це результати буквально минулої доби. Також нам вдається вибивати їх потенціал гарматний, 8-10 гармат за добу вдається знищити, 4-6 мінометів і до 30 одиниць автобронетанкової техніки», - розповіла Гуменюк..

Вона зауважила, що наразі ворог очікує покращення погодних умов, коли ґрунт стане більш сухим, для того, щоб використовувати бронетехніку. Також окупанти будуть продовжувати штурмові дії, зокрема, у напрямку Роботиного, Старомайорського, дронові, ракетні атаки, як точкові, так і масовані.

«Інше питання, яка це буде масованість, тобто буде це 90 ракет або 30, в нашому випадку нам все одно працювати і відбивати атаки», - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулося 60 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-