Україна розробляє власну зброю для протидії російській авіації - Президент

Україна розробляє власну зброю для протидії російській авіації - Президент

Укрінформ
Україна розраховує на комбінований захист проти КАБів і розробляє власну зброю для протидії російській авіації. Наразі проти російських літаків - носіїв КАБів Сили оборони застосовують лише системи протиповітряної оборони.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на Чернігівщині в інтерв'ю телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Україна може розраховувати на комбінований захист проти КАБів. Поки що проти російських літаків, носіїв КАБів, Сили оборони застосовують лише системи протиповітряної оборони. Їхнє ефективне використання змусило ворога здійснювати запуск авіабомб із більшої дистанції», - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що на тій дистанції, на якій ми збивали російські носії, вони зрозуміли, що не треба заходити так глибоко, тому зараз збільшили відстань.

Читайте також: Зеленський наголошує на надважливості посилення ППО для Харківщини

«Ми повинні збільшувати системи протиповітряної оборони, які далекобійні. Підкреслю, що Росія цього дуже боїться», - підкреслив Глава держави.

Президент наголосив, що ситуацію мають значно покращити F-16, які невдовзі отримають наші Повітряні сили. Але, за його словами, їхня кількість буде недостатньою для повного захисту від КАБів, тому нині Україна також розробляє власну зброю для протидії російській авіації.

Як повідомляв Укрінформ, найбільше шкоди Сумській області росіяни нині завдають керованими авіабомбами.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-