Росіяни збільшують кількість і масштаби механізованих наземних штурмів - ISW

Росіяни збільшують кількість і масштаби механізованих наземних штурмів - ISW

Укрінформ
Російські війська незабаром можуть збільшити загальний темп своїх наступальних операцій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Загалом, як зазначають аналітики, росіяни збільшили кількість і масштаби механізованих наземних штурмів на окремих ділянках фронту, що свідчить про помітне загальне збільшення кількості російських механізованих штурмів в зоні бойових дій. Інтенсифікація російських механізованих наступальних операцій відбувається, як правило, одночасно з посиленням ударів по українських енергетичних об'єктах.

Читайте також: Росія має близько 100 літаків Су-35 та сім А-50У - розвідка

«Російські війська, можливо, посилюють удари з метою подальшого тиску на українське командування, щоб вони розгортали системи ППО далі від лінії фронту, щоб безпечніше інтенсифікувати авіаційні операції на підтримку наземних операцій», - припускають аналітики.

Як зазначається у звіті, російські війська продемонстрували здатність адаптуватися до бойових дій в Україні, і ця здатність до адаптації, навіть якщо вона відбувається нерівномірно або відносно повільно, означає, що українські сили мають обмежені можливості для максимально ефективного використання нових західних систем для досягнення оперативно значущих результатів.

«Своєчасне надходження нових західних систем, ймовірно, дозволить українським військам значно послабити російські сили і запобігти навіть незначним тактичним досягненням Росії, а також надасть Україні можливості, необхідні для проведення важливих з оперативної точки зору контрнаступальних операцій», - наголошується у звіті.

Читайте також: Нацгвардійці знищили на сході колону бронетехніки РФ

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів Президенту Володимиру Зеленському про оборонні та активні дії українських військ на найближчий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-