У РФ зняли відеоролик із професійними акторами, щоб підірвати мобілізацію в Україні - ISW

У РФ зняли відеоролик із професійними акторами, щоб підірвати мобілізацію в Україні - ISW

Укрінформ
Проросійські канали поширюють пропагандистський відеоролик про мобілізацію в Україні, метою якого є підірвати довіру українців до влади.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Цей пропагандистський ролик вирізняється високою вартістю та кінематографічною витонченістю, що свідчить про те, що він є продуктом узгодженої та добре забезпеченої ресурсами інформаційної операції», - вважають аналітики ISW.

Читайте також: Стадія заперечення: як Z-канали брешуть про F-16 для України

Російські опозиційні видання «Агентство» та «Медіазона» повідомили, що актори, зняті у відео, є професійними російськими артистами, які раніше брали участь у російських телевізійних шоу. Один з акторів відмовився обговорювати свою участь у відео, стверджуючи, що він знімається лише у фільмах, а не в рекламі.

Як зазначається у звіті ISW, Кремль і раніше використовував високовартісні пропагандистські відео як частину централізовано керованих інформаційних операцій. «Характеристики цього останнього відео свідчать про те, що воно підтримує широкі зусилля Кремля, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, підрив українських мобілізаційних зусиль і підбурювання до внутрішнього невдоволення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила нову підозру російській пропагандистці Симоньян

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що завдяки перерозподілу навантаження між окремими частинами й підрозділами, проведення огляду можливостей ЗСУ вдалося «суттєво зменшити» потреби у мобілізації резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-