Гуменюк - про зникнення російських ракет із радарів уночі: Таке відбувається не вперше

Гуменюк - про зникнення російських ракет із радарів уночі: Таке відбувається не вперше

Укрінформ
Ворог в ніч на 28 березня намагався атакувати ракетам Х-22 південні регіони Одещини, втім ракети зникли з українських радарів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця обʼєднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ту-22 є носієм надзвукових ракет Х-22, працювати по них дійсно дуже складно. Вони не дуже сучасні, хоча ворог і працює над їх осучасненням, доводячи до рівня Х-32 тощо. Вже не перший раз фіксуються моменти, коли у них виникають якісь негаразди у повітрі. Цілком ймовірно, що могла відбутися така сама ситуація. Ми ще уточнюємо наслідки цієї атаки, але розуміємо, що заходячи з акваторії Чорного моря, ворог намагався атакувати саме південні регіони Одещини", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ворожі дрони уночі намагалися поцілити по об'єктах енергетики - Гуменюк

Як повідомлялося, ввечері 27 березня було зафіксовано зліт та вихід на пускові рубежі 6 ворожих бортів Ту-22, також повідомлялося про кілька пусків з них. Згодом було повідомлено, що випущені з них ракети зникли з українських радарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-