У Міноборони створили Департамент планування тилового забезпечення

У Міноборони створили Департамент планування тилового забезпечення

Укрінформ
У Міністерстві оборони України створений новий структурний підрозділ - Департамент планування тилового забезпечення.

Про це повідомило Міноборони, передає Укрінформ.

Новий підрозділ формуватиме довгострокові плани закупівлі для війська речового майна, продовольства, паливно-мастильних матеріалів і технічних засобів тилу.

У його компетенції буде формування обсягів необхідних для закупівлі товарів та послуг, запит на які надійде від командування сил логістики.

Спеціалісти департаменту досліджуватимуть ринок, здійснюватимуть моніторинг цін та визначатимуть орієнтовну вартість. Безпосередньо закупівлі реалізовуватиме Державний оператор тилу.

Заступник міністра оборони Віталій Половенко наголосив, що команда відомства усвідомлює неможливість повного уникнення в умовах війни деяких екстрених запитів на закупівлю. Однак кількість таких випадків, за його словами, можна зменшити.

Читайте також: Зекономили понад ₴230 мільйонів: Державний оператор тилу уклав договори на постачання води для ЗСУ

«Основне завдання департаменту - формувати річний план закупівель товарів. Тобто, звести до мінімуму нагальну потребу - коли міністерству потрібно терміново щось закупити для ЗСУ. Раніше такий підхід впливав і на якість, і на ціну товару. Тому новостворений департамент має частково вирішити це питання», - зазначив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, забезпеченням потреб Збройних сил України в харчуванні, одязі та паливно-мастильних матеріалах займається Державний оператор тилу (Агенція закупівель у сфері оборони). Уперше вона оголосила торги 23 грудня минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-