Генерал Годжес: Російські НПЗ - законна ціль ударів України

Генерал Годжес: Російські НПЗ - законна ціль ударів України

Укрінформ
Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що російські нафтопереробні заводи є законною ціллю ударів України.

Про це Годжес заявив у інтерв'ю ВВС, передає Укрінформ.

Коментуючи повідомлення ЗМІ, що американська влада начебто просила Україну припинити удари по російських НПЗ, генерал висловив сподівання, що це неправда. Водночас він зауважив, що, "на жаль, у це можна повірити".

"І якщо хтось із нашого уряду повідомив таке українцям, - це абсолютно жахлива рекомендація. Україна має її ігнорувати. НПЗ є законними цілями", - сказав Годжес.

За його словами, погіршує ситуацію те, що це відбувається після нищівного удару Росії по українських цивільних об’єктах.

На його думку, це вказує на той факт, що адміністрація США досі чітко не визначилася із своїми стратегічними цілями.

"Чому ми не говоримо, що хочемо перемоги України, не зосереджуємося на цьому? Нам вкрай потрібні стратегічна чіткість і пріоритети", - переконаний екскомандувач Сухопутних сил США у Європі.

Читайте також: РФ зобов'язала свої компанії скоротити видобуток нафти - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на XVI Київському безпековому форумі заявила, що Україна, завдаючи ударів по нафтопереробних заводах на території Росії, діє відповідно до стандартів НАТО.

Раніше видання Financial Times із посиланням на джерела поінформувало, що Вашингтон просить Київ не цілити по російських нафтопереробних заводах, оскільки це спричиняє зростання цін на нафту.

Як повідомлялося, цього року українські безпілотники атакували щонайменше дев'ять російських великих нафтопереробних заводів, що, за деякими оцінками, вивело з ладу 11% від загальної потужності країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-