Австрія спростувала російську дезінформацію про своїх «найманців» в Україні

Австрія спростувала російську дезінформацію про своїх «найманців» в Україні

Укрінформ
МЗС Австрії та Управління державної безпеки та розвідки (DSN) не підтверджують інформацію міністерства оборони РФ про нібито десятьох загиблих австрійців унаслідок бойових дій в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нашому розпорядженні немає інформації про австрійців, які загинули в Україні", - прокоментували в австрійському МЗС інформацію російського міністерства про нібито загибель в Україні 10 "найманців" з Австрії.

У Міністерстві внутрішніх справ Австрії з посиланням на дані спецслужби, яка входить до складу відомства, також спростували російську дезінформацію. "У відповідь на ваш запит можемо повідомити, що Управління державної безпеки та розвідки (DSN) не може це підтвердити", - заявили у міністерстві.

У МВС зауважили, що в розпорядженні DSN, яке займається моніторингом "іноземних бійців" (Foreign Fighters), які бажають виїхати чи виїхали з Австрії, "мало інформації" про участь австрійських громадян у бойових діях в Україні. Спецслужбі відомо про невелику кількість осіб, які виїхали з Австрії в Україну після повномасштабного вторгнення РФ, однак невідомо, чи брали вони участь у бойових діях.

"DSN відомо про однозначне число людей, які виїхали з Австрії в Україну після початку війни. Чи брали ці люди участь у бойових діях, є предметом розслідування, яке триває", - повідомили в МВС.

Читайте також: Росія активізувала залучення на війну іноземних найманців - Коордштаб

При цьому було вказано на те, що "систематичного набору та виїзду добровольців для участі у війні в Україні в Австрії не спостерігається".

У МВС також зазначили, що докази участі в бойових діях або воєнних злочинах мають вирішальне значення для правової оцінки в кожному окремому випадку. "Загалом, виїзд іноземних бійців в Україну в Австрії не порівнюється з переміщеннями іноземних бойовиків-терористів до так званої "Ісламської держави", - додали у відомстві.

Міністерство оборони РФ регулярно публікує різного роду дезінформацію щодо Інтернаціонального легіону оборони України, у складі якого іноземні добровольці допомагають українцям відбивати російську агресію. Зокрема, 14 березня російське відомство оприлюднило у Телеграм-каналі "оновлені дані" про "чисельність іноземних найманців в Україні", згідно з якими з Австрії в Україну нібито прибули 28 легіонерів і 10 з них загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-