Геніспектор Бундесверу не бачить можливості заморожування війни в Україні

Геніспектор Бундесверу не бачить можливості заморожування війни в Україні

Укрінформ
Генінспектор Бундесверу Карстен Броєр застеріг від міркувань про заморожування війни проти України та попередив, що Німеччина має 5 років для підготовки для відбиття повітряної атаки росіян у власному небі.

Про це він сказав в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, передає Укрінформ.

«Поточна військова ситуація в Україні робить заморожування війни ні можливим, ні бажаним», — сказав генерал.

Він зауважив, що заморожування вимагає прийняття з обох сторін, але цього не спостерігається у війні Росії проти України. До того ж, навряд чи знайдеться у світі заморожений конфлікт, який би не спалахнув знову.

Броєр також з попередив, що загрози з боку Росії не зменшилися і відносно країн НАТО. В Німеччини, за його оцінкою, є ще є трохи більше 5 років, щоб захистити себе від можливих повітряних нальотів.

«Ми бачимо, що Росія буде здатна вести війну проти країн НАТО через п’ять-вісім років. До того часу ми в Німеччині також повинні бути в змозі відбити таку атаку», - заявив генерал-лейтенант.

Генеральний інспектор Бундесверу зауважив, що Путін навіть не приховує своїх намірів щодо Заходу. Це, втім, не означає, що Росії обов'язково нападе, але це не можна виключати, а відтак треба передбачити найгірший варіант.

Читайте також: Росія готується до конфлікту з НАТО швидше, ніж припускали на Заході - ISW

«Це означає, що у нас є п'ять років на підготовку до оборони… Ми на прицілі в Путіна», - сказав Броєр.

Він додав, що Росія може атакувати Захід різними способами - від кібератак до дронів і ракет.

Як повідомлялося, речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в п’ятницю заявив, що уряд Німеччини не підтримує ідею замороження конфлікту в Україні та не коментує заяву в Бундестазі глави фракції соціал-демократів, який сказав про такий сценарій.

Фото: Funke

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-