Визвольна операція у Росії: деякі полонені хочуть перейти у РДК

Визвольна операція у Росії: деякі полонені хочуть перейти у РДК

Укрінформ
Дехто з тих полонених, яких бійці російських добровольчих підрозділів взяли у полон на території РФ у ході визвольної операції, хочуть доєднатися до РДК.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (позивний White Rex), відповідаючи на питання кореспондента агентства про те, чи вдалося російським добровольцям наразі провести обміни полоненими.

"Наразі жодних обмінів не відбувається, оскільки низка полонених висловили добровільне бажання стати бійцями РДК. Тому зараз з ними ведуться розмови і перевірки різного роду. За їх підсумками, можливо, буде поповнення нашого підрозділу новими бійцями, новими добровольцями. В іншому випадку вони всі будуть передані українській стороні для поповнення обмінного фонду", - сказав White Rex.

Читайте також: Російські добровольці анонсували розширення своєї визвольної операції

Відповідаючи на запитання про те, як місцеве населення ставиться до їхнього руху, оператор БПЛА, доброволець легіону "Свобода России" Олексій Барановський («Лютик») зазначив, що місцеве населення діє максимально правильно, так, як вони їх і закликають, а саме - закликали тих, хто знаходиться у зоні бойових дій, ховатися у підвали.

За словами «Лютика», вони неодноразово оголошували про створенння гумкоридорів, щоб місцеві жителі могли покинути ці території, і значна кількість місцевих - йдеться про тисячі людей - скористалися цією пропозицією і дійсно покинули прикордонні населені пункти.

Читайте також: Російські добровольці знищили на території РФ 651 військового

"Також ми закликали до евакуації жителів Бєлгорода і Курська, але регіональна влада, путінські губернатори фактично перешкоджали евакуації під час так званих виборів. Лише через 7 днів після початку визвольної операції у Курській області і 8 днів у Бєлгородській вони дійсно почали проводити якісь евакуаційні заходи", - розповів Барановський.

За словами представника легіону "Свобода России", для російських можновладців проведення цієї спеціальної електоральної процедури було важливішим, ніж життя населення.

Читайте також: Спеціальна визвольна операція на території РФ триватиме - легіон «Свобода России»

"По факту ми змушували російську владу місцевого рівня евакуювати своє населення, бо самі вони на це йшли дуже неохоче", - заявив представник РДК.

Як повідомлялося, Барановський поінформував, що у ході їхньої визвольної операції у полон було взято 37 військових ЗС РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-