На лівому березі Дніпра загарбники активізують мобілізацію - Гуменюк

На лівому березі Дніпра загарбники активізують мобілізацію - Гуменюк

Укрінформ
На лівому березі Дніпра буде активізовано мобілізацію. Ворог під виглядом «виборів» збирав інформацію про людей для того, щоб їх мобілізувати.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«На лівому березі Дніпра буде активізовано мобілізацію. Це передбачають і голови місцевих адміністрацій, і представники руху спротиву. Окупанти збирали дані на людей протягом всієї передвиборчої кампанії і протягом проведення «виборів». Вони зібрали максимальний перелік осіб, зокрема чоловічої статі, які підходять за віком і можуть бути мобілізовані», – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що зараз також посиляться подворові обходи, перевірка населення та формування нових загонів територіальної оборони, з яких потім формується резерв передової.

Крім того, Гуменюк підкреслила, що під час псевдовиборів на ТОТ люди дослухалися рекомендацій України й намагалися уникнути виборчих ділянок, але окупанти не припиняли потужного тиску з використанням озброєних людей, які робили подворові обходи.

«Якщо люди не йшли на виборчу ділянку представники колаборантів брали урни, ходили по домівках і збирали голоси», – додала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Читайте також: На окупованих територіях у росіян все готове до проведення фейкової «мобілізації» - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку російські загарбники посилюють мобілізаційні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-