Сирський: Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати якісну перевагу над ворогом

Сирський: Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати якісну перевагу над ворогом

Укрінформ
Командування ЗСУ працює над тим, щоб пришвидшити впровадження в українському війську інноваційних технологічних рішень.

Про це головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він наголосив, що технології й технологічність є запорукою переваги над ворогом: «Чільне місце тут посідають безпілотні системи. Тому розвиток застосування безпілотних систем – це мій пріоритет».

Головнокомандувач нагадав, що в ЗСУ за цей напрям відповідає його заступник – полковник Вадим Сухаревський. За його словами, разом вони працюють «над пришвидшенням впровадження технологічних інноваційних рішень й забезпечення інституційної стійкості та адаптивності визначених органів військового управління сил оборони».

«Збройні Сили України, зокрема, повинні бути забезпечені найефективнішим та найновішим озброєнням. Окремий акцент – на підготовці фахівців з радіоелектронної боротьби, безпілотних систем, автоматизованих систем управління тощо», – зазначив Сирський.

Читайте також: Президент: Цьогоріч маємо вийти на максимальне оборонне виробництво за час незалежності

Він додав, що разом із командою шукає асиметричні рішення, аби отримати якісну перевагу над ворогом, який переважає кількістю.

«Підходимо комплексно до планування наших потреб, насамперед враховуючи актуальний досвід з поля бою. Але найважливішим завданням, яке повинні виконувати технології та інновації – збереження життя наших військових», – підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, у виробництві дронів для ЗСУ Україна дедалі активніше використовує елементи штучного інтелекту.

Фото: Олександр Сирський, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-