Британського аналітика спіймали на брехні про «секретну базу з іноземцями» в Одесі

Британського аналітика спіймали на брехні про «секретну базу з іноземцями» в Одесі

Укрінформ
Оприлюднена російськими пропагандистами інформація про те, ніби Володимир Зеленський під час візиту до Одеси поставив під удар військ РФ «секретну базу з іноземцями», є брехнею.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Брехня: британський аналітик Александр Меркуріс в інтервʼю російському пропагандистському виданню заявив, що під час візиту Зеленського до Одеси Росія нібито атакувала секретну базу. Там українських офіцерів, за версією росіян, "навчали" керувати морськими дронами іноземці", - йдеться у повідомленні.

Натомість правда полягає в тому, що Меркуріс є головним редактором видання The Duran, яке сайт Media Bias/Fact Check визначає ненадійним.

Читайте також: У Росії поширюють фейк про нібито атаку українських військ на ЗАЕС - Центр стратегічних комунікацій

"Він неодноразово поширював російські та проросійські наративи, писав для російських пропагандистських медіа та відвідував їхні етери. До того ж росіяни не вперше вигадують фейки про морські дрони на озброєнні України. Так, кремлівські ЗМІ писали про те, що Київ буцімто використовує морські дрони, щоб мати можливість для переговорів із Москвою", - пояснили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як повідомлялося, армія РФ атакувала Одесу вранці 6 березня, внаслідок обстрілу загинули люди. Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк поінформувала, що цей удар не пов’язаний з прибуттям до Одеси Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-