Буданов вважає російських добровольців силою, яка здатна досягати поставлених цілей

Буданов вважає російських добровольців силою, яка здатна досягати поставлених цілей

Укрінформ
Російський добровольчий корпус і легіон "Свобода России", які вже кілька днів ведуть бойові дії на території РФ, вже є вагомою силою і надалі набуватимуть все більшої політичної суб'єктності.

Таку думку в ефірі загальнонаціонального марафону висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

"Наскільки нам відомо, вони не збираються закінчувати найближчим часом і будуть робити все, на що їм вистачить сил. А як ми бачимо, сили в них достатньо, щоб, скажемо так, досягти обмежених цілей. Що буде далі - побачимо з часом", - зазначив Буданов.

Він наголосив, що ця історія - повністю про те, як росіяни вирішують свої внутрішні питання.

Щодо заяви представника легіону "Свобода России" про те, що вони готові "обміняти" село Тьоткине Курської області на звільнення тимчасово окупованого Мелітополя (Запорізька обл. України), Буданов відповів, що поставився б до такого "з радістю", але обговорювати таке зарано.

Він також підкреслив, що РДК і легіон "Свобода Росии" набувають політичної суб'єктності, їх вже не можна вважати "угруповуваннями", вони стають справжньою силою. На думку Буданова, кількість охочих виборювати демократичне майбутнє РФ буде зростати, вони об'єднуватимуться з різними опозиційними силами і рухами як всередині Росії, так і за її межами.

Читайте також: Буданов - про псевдовибори на захоплених територіях: Голосувати планували менше третини жителів

За словами начальника ГУР, російські добровольці воюють на стороні України з початку повномасштабного вторгнення РФ, були в багатьох "гарячих точках" в Україні, тож мають досвід. Він також пообіцяв "спробувати їм допомогти в міру наших можливостей".

Утім, на думку Буданова, на результати так званих виборів в Росії дії добровольців навряд чи вплинуть, адже ці результати сфальсифіковані і відомі наперед. Зокрема, в Бєлгороді, який піддається обстрілам, росіяни "намалювали" явку на "вибори" в 75,7%.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 березня легіон «Свобода Росії», «Російський добровольчий корпус» і «Сибірський батальйон» зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-