Запорізький напрямок: війська РФ за тиждень 60 разів скидали гранати з отруйною речовиною

Запорізький напрямок: війська РФ за тиждень 60 разів скидали гранати з отруйною речовиною

Укрінформ
На Запорізькому напрямку російські окупанти за тиждень здійснили близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії на позиції Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Запорізького напрямку і саме цього відрізку фронту, можу сказати, що є інформація, яка непокоїть — росіяни дедалі частіше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною. За весь попередній тиждень, з понеділка до неділі, було зафіксовано близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, переважно це хлорпікрин або щось подібне. Лише за неділю було 9 таких скидів», - поінформував Лиховій.

Читайте також: Україна закликає світ відреагувати на застосування Росією хімічної зброї

За його словами, «це свідчення того, що коли ворог не може домогтися виконання своїх задач в звичайний спосіб, звичайною артилерією, дронами, вони вдаються вже до зброї «останньої надії» — це хімічні, отруйні речовини, коли вони хочуть просто ось таким чином викурити наших військових з окопів». Лиховій додав, що українським бійцям доводиться застосовувати засоби індивідуального захисту і, звичайно, боротися з російськими дронами, які беруть участь у цих скидах.

Читайте також: У ЗСУ заявляють, що Росія з початку широкомасштабної війни здійснила 626 хімічних атак

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Нідерландах Олександр Карасевич у виступі на 105-й сесії Виконавчої ради ОЗХЗ поінфломував, що від початку року Росія 346 разів застосувала хімічну зброю проти українських військових.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-