У ЗСУ заявляють, що Росія з початку широкомасштабної війни здійснила 626 хімічних атак

У ЗСУ заявляють, що Росія з початку широкомасштабної війни здійснила 626 хімічних атак

Укрінформ
Росія з початку широкомасштабної війни здійснила в Україні 626 хімічних атак.

Як передає Укрінформ, про це служба зв`язків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Силами оборони зафіксовано 626 фактів застосування Російською Федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за січень поточного року 51 випадок”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Розвідка не підтверджує інформацію про масове завезення росією хімзброї в Україну

При цьому динаміка застосування зростає. Щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин.

Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, які скидає з БПЛА. Проте застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії. А також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно небезпечних речовин.

14 грудня 2023 року було виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом хімічної речовини CS.

36 випадків застосування небезпечних хімічних речовин було задокументовано і направлено для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки зі складу військових частин Командування Сил підтримки спільно зі Службою безпеки України.

Читайте також: Хімічна зброя, випалений ліс та шрапнель. Що відбувається на напрямку Кремінної

Як повідомляв Укрінформ, за даними Інституту вивчення війни, 810-та бригада морської піхоти Чорноморського флоту РФ підтвердила, що навмисно використовує хімічну зброю проти українських військ, що є очевидним порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-