Ворог застосовує хімічну зброю проти українських військових на лівому березі Херсонщини - ISW

Ворог застосовує хімічну зброю проти українських військових на лівому березі Херсонщини - ISW

Укрінформ
810-та бригада морської піхоти Чорноморського флоту Росії підтвердила, що навмисно використовує хімічну зброю проти українських військ, що є очевидним порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є Росія.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), який посилається на російських військових.

Російські окупанти детально описали «радикальну зміну тактики», яку бригада застосовує проти українських сил у Кринках на лівому березі Дніпра неподалік Херсона.

Зазначається, що підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади здійснили ротацію в районі Кринок і застосовують нову тактику «скидання гранат К-51 з безпілотників» на українські позиції, щоб витіснити їх звіти.

810-та бригада морської піхоти додатково опублікувала кадри, на яких, очевидно, видно таке скидання К-51 на українську позицію, ймовірно, в Кринках.

Як пише ISW, аерозольні гранати К-51 наповнюються подразнюючим газом CS (2-хлорбензальмалононітрил), різновидом сльозогінного газу, який використовується для боротьби з масовими заворушеннями (також відомий як агент контролю заворушень [RCA]).

Конвенція про заборону хімічної зброї забороняє використання RCA як метод ведення війни, а Росія є державою-учасницею Конвенції з 1997 року.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський 7 серпня поінформував про те, що російські війська вкотре вдались до порушення правил ведення війни та використали проти українських захисників хімічні боєприпаси.

Обстріл стався у районі населеного пункту Новоданилівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-