Гуменюк каже, що на півдні російські війська надають перевагу застосуванню тактичної авіації

Гуменюк каже, що на півдні російські війська надають перевагу застосуванню тактичної авіації

Укрінформ
На півдні України російські загарбники надають перевагу застосуванню тактичної авіації з акваторії Чорного моря.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«На півдні України ворог довгий час не застосовував керовані авіабомби. 10 діб - була така велика пауза. Вони вишукували нові рубежі і після цього спромоглися на чергову таку атаку, коли поцілили по середмістю Херсона, зруйнували житлову багатоповерхівку і поранили 7-річну дитину. Але вони все-таки дуже обережні у використанні авіації, і ми бачимо, що перевагу в нашій зоні відповідальності вони віддають тактичній авіації з акваторії Чорного моря», - сказала Гуменюк.

За її словами, тактична авіація з більш далеких відстаней спрямовує по півдню України ракети. «Це протилокаційні ракети, як це було вчора, перевіряючи готовність нашої ППО, і ракети К-35 або Х-59, якими також намагаються перевірити, чи зреагує система. І вже після цього уже запускаються масовані атаки дронів», - зазначила речниця.

Читайте також: Росіяни зазнають суттєвих втрат біля Кринок на лівобережжі Херсонщини - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, ППО вночі знищила 35 із 39 дронів-камікадзе, якими атакувала РФ.

Раніше Сили оборони півдня України повідомили, що російські війська другий день не проводять штурмові дії, зосередившись на аеророзвідці та використанні ударних дронів різних типів й артилерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-