Кулеба закликав партнерів повернути тренувальні місії в Україну і захистити їх своєю ППО

Кулеба закликав партнерів повернути тренувальні місії в Україну і захистити їх своєю ППО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів повернути тренувальні місії на територію України, адже у 2014-2022 роках в нашій країні працював увесь спектр тренувальних місій.

Про це глава української дипломатії заявив на спільній з главами МЗС Естонії, Латвії, Литви та Франції пресконференції за підсумками переговорів у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я щиро не розумію, чому питання тренувальних місій в Україні спричиняє стільки труднощів і обговорень. Між 2014 та 2022 роками весь спектр тренувальних місій дуже ефективно працював в Україні. Я не бачу причин, чому це не може продовжитися. Поверніть свої тренувальні місії, поставте своє ППО, щоб захистити навчальні центри», - сказав Кулеба.

Він наголосив, що у війні такого масштабу має значення логістика. Якщо українські військові можуть швидше навчатися і буде можливо швидше ремонтувати техніку, то буде перевага, певен міністр.

Читайте також: Підготовка за кордоном охоплює всі категорії українських військових - Генштаб

«Ефективно працювати - це діяти не лише за кордоном, а й в Україні», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Дмитро Кулеба відвідує Литву з робочим візитом для зустрічі з главами МЗС країн Балтії та Франції. Ключовою темою переговорів є швидке нарощування військової допомоги союзників для України та виробничих потужностей оборонних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-