Зеленський підписав указ про звільнення в запас строковиків

Зеленський підписав указ про звільнення в запас строковиків

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Відповідний документ №149/2024 оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Згідно з указом, Президент постановив звільнити у квітні – травні 2024 року в запас зі Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, військовослужбовців строкової військової служби, строк служби яких закінчився під час дії воєнного стану, введеного 24 лютого 2022 року, та військову службу яких продовжено понад встановлені строки відповідно до частини дев'ятої статті 23 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу".

Глава держави доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури забезпечити за заявками Міноборони та МВС перевезення таких строковиків з додержанням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого Зеленський підписав закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну служби під час воєнного стану.

Читайте також: Комітет Ради схвалив звільнення низки категорій осіб від призову під час мобілізації

В Україні з 24 лютого 2022 року дії правовий режим воєнного стану. Призов на військову службу відбувається за мобілізацією. Нові призови на строкову службу не проводяться, оскільки заборонені законодавством. Однак донині на службі залишаються строковики, призвані до воєнного стану. Військові строкової служби мають можливість переходити на службу за мобілізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-