Латвія долучиться до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України

Латвія долучиться до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України

Укрінформ
Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс заявив, що його країна приєднається до ініціативи Чехії з метою закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України.

Як передає Укрінформ, про це очільник латвійського оборонного відомства повідомив у соцмережі Х.

«Латвія приєднається до чеської ініціативи, запропонованої президентом Петром Павелом, щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Це критично важлива можливість перемогти Росію, і ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну. Разом до перемоги!», – написав Спрудс.

Як повідомляв Укрінформ, президент Чеської Республіки Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що знайшов близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу вже підтримали кільканадцять держав.

Читайте також: Чехія знайшла майже усю суму для купівлі 800 тисяч артснарядів для України - Bloomberg

6 березня Володимир Зеленський на пресконференції з головою уряду Греції Кіріакосом Міцотакісом в Одесі сказав, що прогрес від впровадження чеської ініціативи щодо закупівлі в третіх країнах боєприпасів і військової техніки для України вже є, та про позитивний результат говорити зарано.

Президент зауважив, що наразі дефіцитними є снаряди 155-го калібру. Альтернативою їм виступають дрони, виробництво яких зростає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-