Українські виробники дронів планують вийти до кінця року на позначку 2 мільйони одиниць

Українські виробники дронів планують вийти до кінця року на позначку 2 мільйони одиниць

Укрінформ
Українські виробники дронів вже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції, а до кінця року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр, передає Укрінформ.

«Всіх вразила фраза Президента про можливість виготовлення в Україні мільйона дронів і багато людей в неї чомусь не повірили. Можу запевнити, що Україна в плані виробництва йде вже далеко за мільйон. І я впевнена, що у цьому році ми сягнемо позначки навіть у 2 мільйони», - сказала Гвоздяр.

Вона зауважила, що станом на сьогодні на власних потужностях ми здатні виготовити близько 150 тис. одиниць БпЛА, а за умови додаткового фінансування виробництво можна наростити кратно.

Загалом у цьому секторі задіяно близько 200 вітчизняних компаній, з яких майже 60 вже долучені до державного замовлення.

Читайте також: За допомогою українських дронів «Сич» розвідка знищила ворожої техніки на $100 мільйонів - Юсов

«Також на цей рік у нас достатньо амбітні плани щодо розвитку ринку комплектуючих до безпілотників. Поки що в Україні є комплектуючі, які не виробляються або виробляються в недостатній кількості з імпортної сировини. Тому ми хочемо локалізувати виробництво певних компонентів, для чого входимо в альянси з міжнародними партнерами. Український ринок комплектуючих великий і у нього достатньо перспектив, оскільки росте ринок дронів та БпЛА», - додала заступниця міністра.

Як повідомлялося, Україна уклала вже п’ять договорів про спільне виробництво озброєння з провідними компаніями світу, цього року таких спільних підприємств створять ще десятки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-