Сили оборони відбили 41 атаку на чотирьох напрямках

Сили оборони відбили 41 атаку на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 41 атаку російських військ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках, а також два ворожі штурми на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 4 березня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом на фронті протягом доби відбулися 63 бойові зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу російських військ та наземній станції управління безпілотниками ворога.

Протиповітряна оборона України знищила керовану авіаційну ракету Х-59 загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили вісім ворожих об'єктів: один район зосередження особового складу, засіб протиповітряної оборони та шість артилерійських засобів.

Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах загалом п'ять ракетних і 44 авіаційні удари, а також 68 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони не допустили втрат рубежів і позицій - Тарнавський

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, веде диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів війська РФ завдали по районах Чуйківки Сумської області, Липців, Варварівки, Нестерного й Колодязного Харківської області.

Близько 30 населених пунктів на вказаних двох напрямках загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Товстодубове, Клюси й Середину-Буду Сумської області, Козачу Лопань, Красне та Нескучне Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія шість разів атакувала позиції Сил оборони в районі Синьківки Харківської області.

Із авіації ворог бив по районах Кислівки Харківської області, Твердохлібового й Новоєгорівки Луганської області.

Читайте також: Росія менше застосовує тактичну авіацію з КАБами для атак на Україну - Ігнат

Понад 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку потрапили під удари російських мінометів й артилерії, серед них - Западне, Синьківка, Степова Новоселівка і Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили ворожу атаку в районі Тернів Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Близько 20 населених пунктів на Лиманському напрямку за добу постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Макіївка й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське й Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили три ворожі атаки в районі Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів війська РФ завдали по районах Нью-Йорка та Дружби Донецької області. Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Григорівку, Часів Яр, Кліщіївку та Андріївку Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 21 ворожу атаку в районах Новоселівки, Бердичів, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

Авіаційні удари російських військ протягом доби зафіксовані в районах Семенівки, Нетайлового й Калинового Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного, Пречистівки й Урожайного Донецької області. Російська армія 16 разів намагалася прорвати там оборону за підтримки авіації.

Авіаудару росіяни завдали по району Костянтинівки Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі партизани виявили нове місце базування ворожих підрозділів ППО та РЕБ

Понад 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російської армії, серед них – Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка й Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість атакували населені пункти. Зокрема, з авіації ворог бив по районах Старомайорського Донецької області, Новодарівки, Малинівки й Роботиного Запорізької області.

Від артилерійського й мінометного вогню російської армії протягом доби на Оріхівському напрямку потерпали близько 20 населених пунктів, серед них - Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка й П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра попри на значні втрати. Протягом доби загарбники двічі вдавалися до штурмових дій, але безуспішно.

Понад 20 населених пунктів на Херсонському напрямку протягом доби зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема сам Херсон, Тягинка, Іванівка, Кринки та Зміївка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на лівому березі Дніпра в Херсонській області російські війська активно атакують плацдарми українських захисників ударними дронами й уламковими боєприпасами типу ВОГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-