Зеленський після атаки російських дронів: Україні треба більше систем ППО

Зеленський після атаки російських дронів: Україні треба більше систем ППО

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський після нічної атаки російських дронів заявив, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони від партнерів.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуціта оприлюднив відео наслідків влучання дрона типу Shahed у житловий будинок в Одесі.

За словами глави держави, Росія продовжує воювати із цивільними.

"Нічна атака "Шахедів": Харків, Одеса, міста Сумщини. Один із ворожих дронів влучив у житловий будинок в Одесі. Зруйновано 18 квартир. Наразі відомо про двох загиблих, ще вісім людей постраждали, серед яких дитина. Мої співчуття родинам і близьким загиблих", - підкреслив Зеленський.

Як додав Президент, пошуково-рятувальна операція триває у безперервному режимі. Усі служби перебувають на місці. Людям надається вся необхідна допомога. Зеленський подякував усім, хто залучений до порятунку людей.

Читайте також: ППО вночі знищила 14 із 17 дронів-камікадзе, які атакували Україну

Водночас він наголосив: "Нам потрібно більше ППО від партнерів. Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору".

Як заявив Президент, "більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що зберігає життя".

Наслідки нічної атаки по Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі внаслідок нічної атаки дронів зруйновані 18 квартир багатоповерхівки, двоє людей загинули, восьмеро травмовані, серед них одна дитина.

У Харкові після атаки дронів троє людей звернулися до медиківіз гострою реакцією на стрес.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-