Унаслідок атаки дронів по житловому кварталу Харкова постраждали троє людей

Унаслідок атаки дронів по житловому кварталу Харкова постраждали троє людей

Фото
Укрінформ
Після російської дронової атаки на Харків три людини звернулися до медиків із гострою реакцією на стрес. 

Про це у Телеграмі повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Близько 00:05 окупанти завдали ударів «Шахедами» по м. Харків. Внаслідок обстрілу пошкодженні скління вікон та балконів, п'ять гаражів, 17 автомобілів, горіли три авто. Постраждалих та загиблих не виявили, три людини звернулися із гострою реакцією на стрес», - зазначив він.

Як уточнили у Харківській обласній прокуратурі, за даними слідства, в ніч на 2 березня ворожий безпілотник вдарив по житловому масиву у Шевченківському районі м. Харкова. 

Зазначається, що внаслідок атаки БПЛА постраждали три жінки віком 76, 66 та 44 років. У всіх трьох — гостра реакція на стрес, медичну допомогу їм надано на місці.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: ППО вночі знищила 14 із 17 дронів-камікадзе, які атакували Україну

Окрім того, за словами Синєгубова, упродовж доби артилерійських та мінометних ударів ворога також зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема, Охримівка, Вільхуватка, Хатне, Тополі, Козача Лопань, Синьківка, Іванівка, Дворічна, Петропавлівка, Піщане та ін.

Авіаударів зазнали: Охрімівка, Вільхуватка, Хатнє, Тополі, Кислівка і Садове.

У суботу вранці, о 6:35, окупанти вдарили по Липцях Харківського району. Внаслідок обстрілу знищені авто, пошкоджені приватні будинки. Без постраждалих.

О 00:20 у с. Великий Бурлук Купʼянського району внаслідок обстрілу горів житловий будинок. З-під завалів вилучили тіло 76-річного чоловіка. Внаслідок обстрілу пошкоджена будівля інфраструктури телекомунікацій.

Також минулої доби внаслідок обстрілів у м. Куп’янськ пошкоджено приватний будинок, горів житловий будинок у с. Вовчанські Хутори Чугуївського району. Ще чотири житлові будинки пошкоджені і один горів у с. Вільхуватка Купʼянського району .

У м. Вовчанськ під час обстрілу отримав поранення 68-річний чоловік, він госпіталізований до медичної установи. Ще одна людина – 70-річний чоловік – дорогою додому постраждав від вибуху невідомого пристрою між м. Барвінкове та с. Архангелівка, він перебуває у лікарні.

Читайте також: За добу на фронті - 82 зіткнення, авіація ЗСУ завдала 13 ударів по ворогу

На Куп'янському напрямку ворог штурмових дій не вів.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині у 18 селах Великобурлуцької та Вільхуватської громад Куп'янського району планують запровадити обов'язкову евакуацію родин із дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-