За два місяці у ЗСУ прийняли 46 зразків озброєння, розроблених і виготовлених в Україні

За два місяці у ЗСУ прийняли 46 зразків озброєння, розроблених і виготовлених в Україні

Укрінформ
За перші два місяці поточного року кодифіковано та допущено до експлуатації в ЗСУ вже 46 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), розроблених і виготовлених в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

«Це значно більше, ніж у січні-лютому минулого року», – наголосив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Як зазначили у Міноборони, Президент України визначив завдання щодо збільшення спроможностей українського оборонно-промислового комплексу з виробництва різних типів озброєння, максимального масштабування виробництва в Україні.

«І така робота вже активно ведеться. Наша «оборонка» вже дає більший результат. Почалося виробництво нових зразків озброєння - САУ «Богдана», систем РЕБ, безпілотників, стрілецької зброї тощо. Ми робимо все можливе, щоб з часом Украна була максимально самодостатньою у забезпеченні Сил оборони необхідною зброєю. При цьому наголошую, що на етапі прискорення розвитку вітчизняної «оборонки» підтримка наших партнерів, фінансові та технологічні інвестиції є надважливими. Нам важливо створювати спільні виробництва зброї, укладати довгострокові контракти у форматі міжнародних консорціумів», - підкреслив заступник міністра оборони.

Читайте також: У лютому до використання в ЗСУ прийняли 60 зразків озброєння та техніки

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони в січні 2024 року допустило до експлуатації у військах понад 40 зразківозброєння та військової техніки українського й іноземного виробництва.

Фото: 22 ОМбр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-