Шольц відкидає можливість, що європейські війська відправлять в Україну

Шольц відкидає можливість, що європейські війська відправлять в Україну

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц заперечив наявність планів союзників і партнерів про відправлення солдатів на війну в Україну.

Про це він заявив, коментуючи результати конференції європейських лідерів, присвяченої допомозі Україні, яка відбулася напередодні в Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час дуже доброї дискусії ми знову між собою підтвердили те, про що ми чітко домовилися від самого початку та що буде стосуватися й майбутнього: жодних наземних військ, жодних солдатів не буде на українській землі, яких направили би європейські країни, країни НАТО», - заявив канцлер.

За його словами, це означає, що солдати з цих країн «не будуть особисто брати активної участі у військових діях». Глава уряду ФРН заявив про важливість постійно це констатувати, а те, що лідери ЄС, за його словами, з цим погодилися, є «дуже добрим і важливим кроком».

Шольц зазначив, що на зустрічі було ухвалено «пару незвичайних нових рішень». Вони стосуються, зокрема, не лише того, щоби збільшити виробництво зброї і боєприпасів у Європі, але й готовності інвестувати в закупівлі необхідних для України матеріалів за межами Європи на європейські гроші.

Загалом дискусію, скликану президентом Франції Еммануелем Макроном, Шольц назвав дуже інтенсивною, конкретною і необхідною. За словами канцлера, партнери разом обговорили кроки з посилення підтримки України ближчим часом.

Читайте також: Кремль погрожує НАТО у відповідь на заяву Макрона про можливе відправлення військ до України

Україна потребує дуже багато підтримки, зокрема, боєприпасів, засобів ППО та всього, що з цим пов’язане, констатував глава уряду ФРН. Він також нагадав, що кілька тижнів тому сам почав говорити з європейськими колегами щодо необхідності збільшити підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіці заявив у понеділок, що кілька країн-членів НАТО і Європейського Союзу нібито розглядають можливість відправки своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод.

Деякі країни, зокрема Чехія, Словаччина, Швеція, Польща, заявили, що не відправлятимуть свої війська в Україну.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг також сказав, що «в НАТО немає планів розміщувати свої війська на території України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-