Зеленський подякував військовим за захист українського неба

Зеленський подякував військовим за захист українського неба

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував льотчикам і зенітникам, мобільним вогневим групам та всім воїнам за захист українського неба.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

За словами Президента, це "воїни, які попри все рятують життя, вдень і вночі захищають від терору наші міста, села, громади. Які кожним своїм успіхом доводять, що російський терор можна перемогти".

"Дякую всім нашим льотчикам і зенітникам, нашим мобільним вогневим групам та всім воїнам за захист нашого неба", - зазначив Зеленський.

Як підкреслив глава держави, більше систем ППО, більше ракет для ППО – це захист життя.

"Дякую всім у світі, хто допомагає посилювати наш повітряний щит", - заявив він.

Читайте також: ППО вночі знищила 11 дронів-камікадзе та дві ракети Х-59

Як повідомляв Укрінформ, вранці 17 лютого на східному напрямку підрозділи Повітряних сил ЗСУ знищили два російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35. Ці літаки закидали КАБами позиції України.

19 лютого на східному напрямку українські захисники збили ще два ворожі літаки. За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, уражені були винищувач-бомбардувальник Су-34 і винищувач Су-35С, які атакували позиції українських військ керованими авіабомбами.

21 лютого Повітряні сили знищили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34.

23 лютого Сили оборони повідомили про збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50. Літак збили за допомогою ЗРК С-200. Це вже третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 та Іл-22.

27 лютого стало відомо, що на східному напрямку знищений ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-