Перемогти Росію можна лише коли не боятися і вірити у власні сили - Подоляк

Перемогти Росію можна лише коли не боятися і вірити у власні сили - Подоляк

Укрінформ
Перемогти Росію можна лише коли її не боятися і вірити у власні сили.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк на форумі «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Люди сьогодні втрачають розуміння, де вони будуть завтра, як буде виглядати світ завтра, і хто в цьому світі буде домінувати. Сьогодні головна проблема довгої кризи – це проблема майбутнього. І технологічно нам потрібно робити дуже прості речі. Не треба вірити в традиційні ілюзії, в які ми вірили. Що Росія – «велика потужна держава», з якою не можна воювати. З Росією можна воювати, її не треба боятися. Друге – не вірити деморалізуючим впливам Росії. І третє – вірити у себе», - зазначив Подоляк.

Він наголосив: для Росії головне завдання - створити враження, що вона непереможна.

«На мій погляд, найбільший фейк – це те, що ви досі вирите, що Росія велика потужна країна. А насправді це нікчемна, маленька, тільки ресурсно велика, територіально велика країна, а з точки зору впливу на сучасну цивілізацію - маленька країна. Але вони вкладаються дуже потужно у те, щоб в країнах заходу продовжували вірити, що тільки б з Росією не воювати. Але вони настільки «великі», що скільки років брали Авдіївку? 10 років війни за місто Авдіївка. Не за Париж, не за Берлін, не за Київ, а за Авдіївку. І якби нам раніше дали трохи більше зброї і трохи менше було віри в те, що РФ – «величезна і потужна країна», з якою не можна воювати, то тоді б Санкт-Петербург можна було б перейменувати в Авдіївку уже», - сказав радник керівника ОП.

Саме тому, підкреслив Подоляк, не треба вірити в традиційні ілюзії, бо з Росією можна воювати, її не треба боятися.

Читайте також: Європа побудує систему безпеки, у центрі якої знаходитиметься Україна - Подоляк

Крім цього, зауважив Подоляк, Росія вже технологічно програла цю війну, і саме тому вона вкладається у демотивацію заходу, мовляв, якщо ви не дасте зброю Україні, це все швидко закінчиться.

«І західні медіа про це пишуть, вони також знаходяться під впливом деморалізуючої складової. Але цьому можна протидіяти. Набагато гірше вірити у це. І ще треба пам’ятати, що Росія, в тому стані, в якому вона сьогодні є, може існувати тільки в стані війни: будь-де, будь з ким і будь-як. Немає різниці. Головне – це кров, яку вони хочуть пити. Це основа російської сучасної цивілізації», - підкреслив радник керівника ОП.

Він також звернув увагу на те, що захід не хоче війни зараз, але говорить про те, що вона буде неминучою через кілька років.

«У Європі 13-19% людей готові захищати зі зброєю в руках свою територію. Це теоретично, а на практиці лише 3-5% будуть готові, якщо Росія піде на балтійському напрямку. Україна ж демонструє готовність пройти через важкі випробування. І це головна проблема світу: нерозуміння пріоритетів і того, як працює деморалізація Росії», - зазначив Подоляк.

Ще одним важливим моментом, який дозволить Україні спільно з заходом виграти війну, є віра у власні сили.

«Проблема – не вірити в себе і викласти свою невіру у соціальні мережі на купу людей, які так само будуть рефлексувати. Росія завжди буде пропонувати очевидні технології, з якими можна працювати. Складно працювати з тими, хто втрачає віру у своє я. Тому нам доведеться дуже жорстко модерувати ці процеси», - наголосив радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на пресконфренції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024" найбільшим своїм розчаруванням назвав швидкість постачання західного озброєння. Він наголосив, що це - втрата часу і втрата людей.

Наприкінці минулого року чеський президент Петр Павел застеріг, що постачання зброї Києву не відповідають очікуванням і поглиблюють розчарування українських військових у західній підтримці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-