Сили оборони за добу відбили 65 атак на шести напрямках

Сили оборони за добу відбили 65 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили чотири ворожі штурми на лівому березі Дніпра та 65 атак на інших шести напрямках, найбільше - на Мар’їнському й Авдіївському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 25 лютого, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом на фронті протягом доби відбулося 81 бойове зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу російських загарбників, а також по двох позиціях їхніх зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили позицію ворожої артилерії.

Російська армія протягом доби здійснила загалом чотири ракетні й 73 авіаційні удари та 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Читайте також: Президент: На цій війні загинула 31 тисяча українських військових

Із авіації війська РФ ударили в районі Ямного Сумської області.

Понад 20 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках опинилися під артилерійським та мінометним вогнем загарбників, зокрема Мхи, Бучки й Михальчина Слобода Чернігівської області, Волфине й Попівка Сумської області, Козача Лопань, Стрілеча й Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак у районі Табаївки Харківської області. Близько 10 населених пунктів російська армія обстріляла там з мінометів й артилерії. Під ворожим вогнем перебували, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки в районі Тернів Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

У районі Веселого Донецької області росіяни завдали авіаційного удару.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак у районах Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації війська РФ били по районах Костянтинівки, Майорська, Курдюмівки, Північного та Залізного.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку російська армія атакувала артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Курдюмівку, Кліщіївку, Нью-Йорк і Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 18 ворожих атак у районі Сєверного, Степового, Бердичів, Ласточкиного та Невельського Донецької області.

Читайте також: Службовці МВС за час війни знищили ворожої техніки на $5,5 мільярда - Клименко

Авіаударів росіяни завдали в районах Нью-Йорка, Очеретиного, Желанного, Бердичів, Ласточкиного, Яснобродівки і Нетайлового Донецької області.

Близько 25 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Новобахмутівка, Очеретине, Первомайське й Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області. 18 разів війська РФ намагалися прорвати там оборону Крім того, українські оборонці відбили понад 10 ворожих атак у районах Георгіївки, Побєди і Красногорівки.

Із авіації російська армія била по районах Водяного, Парасковіївки, Новомихайлівки й Володимирівки Донецької області. Артилерійських і мінометних ударів ворога зазнали Новомихайлівка, Парасковіївка і Костянтинівка.

На Новопавлівському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість атакували населені пункти. Зокрема, авіаудари загарбників зафіксовані в районах Урожайного і Старомайорського Донецької області. Близько 10 міст і сіл потерпали від артилерійського й мінометного вогню РФ, зокрема Пречистівка, Благодатне й Урожайне.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили шість ворожих атак у районі Роботиного та ще одну - у районі Гуляйпільського Запорізької області.

Авіаударів російська армія завдала по районах Оріхова, Малої Токмачки та Роботиного.

Близько 10 населених пунктів на Запорізькому напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерї, зокрема Новодарівку, Малинівку, Малу Токмачку й Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники чотири рази пробували штурмувати там українські позиції.

Читайте також: Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

Артилерійський і мінометний вогонь на цьому напрямку російська армія спрямувала по близько 15 населених пунктах, серед яких – Новотягинка, Тягинка, Кринки, Іванівка й Токарівка Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 25 лютого ворожа авіація намагалася знищити на півдні українську ППО.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-