Службовці МВС за час війни знищили ворожої техніки на $5,5 мільярда - Клименко

Службовці МВС за час війни знищили ворожої техніки на $5,5 мільярда - Клименко

Укрінформ
Військовослужбовці системи Міністерства внутрішніх справ від початку повномасштабного вторгнення знищили російської техніки на 5,5 мільярда доларів.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що підтверджено Генштабом: ми знищили або пошкодили ворожої техніки на 5, 5 млрд доларів - це саме тільки система МВС», - сказав Клименко, зауваживши, що на сьогодні сили МВС становлять близько 20% Сил оборони.

Міністр відзначив, що мобілізаційні сили ворога переважають українські. На першому етапі війни у 2022-2023 роках у ворога було більше техніки та технічної спроможності. У цьому зв'язку він відзначив важливість інновацій, стратегії та тактики застосування безпілотних систем на полі бою українськими Силами оборони.

БпЛА, які використовуються у системі МВС, «достатньо серйозно б'ють ворога», зауважив він.

Читайте також: Україну з початку війни росіяни обстріляли 110 тисяч разів - Клименко

«Водночас ми говоримо і про розробку, виробництво цих БпЛА, яким ми займаємося спільно з суб’єктами господарювання, з приватними підприємствами. І система МВС активно застосовує ці БпЛА на лінії фронту. Це стосується і розвідувальних БпЛА, і безпосередньо ударних», - сказав він.

Клименко відзначив важливість якісної підготовки операторів літальних апаратів. «Ми створили Координаційний центр, який займається використанням засобів РЕБ та радіелектронної розвідки, що вкрай необхідно на сьогодні», - зауважив міністр.

За його словами, система підготовки по застосуванню засобів РЕБ та РЕР є пріоритетом для всіх Сил безпеки та оборони.

Глава МВС також поінформував, що система МВС «вже законтрактувалась на 2024 рік - більш ніж на 50% саме контрактів вітчизняного ОПК, що є безпрецедентним». Він подякував працівникам оборонного комплексу за титанічну роботу.

Читайте також: Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

«Ми тільки БТР і БМП для підрозділів МВС закуповуємо лінійку, яка складається із 10 моделей», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 25 лютого проходить форум «Україна. Рік 2024». Основні його теми — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки, робота оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-