Україну з початку війни росіяни обстріляли 110 тисяч разів - Клименко

Україну з початку війни росіяни обстріляли 110 тисяч разів - Клименко

Укрінформ
Із початку повномасштабної війни росіяни обстріляли українську територію 110 тисяч разів, і це були переважно об'єкти цивільної інфраструктури.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Із початку широкомасштабного вторгнення Україну, і це переважно об'єкти цивільної інфраструктури, обстріляли 110 тисяч разів. А це завжди - виїзд величезних сил наших рятувальників та поліції на місця ліквідації наслідків таких обстрілів», - заявив він.

Глава МВС сказав, що якщо ще рік тому міжнародні партнери вчили українських спеціалістів, як працювати рятувальникам, як розбирати завали і документувати злочини, то наразі Україна вже має десятки запитів щодо обміну досвідом.

«Досвід, на жаль, гіркий, бо це завжди горе і розруха. У той же час ми тепер можемо нашим міжнародним партнерам надати максимальну інформацію щодо ліквідації наслідків ворожих обстрілів. І наші сили безпеки постійно вдосконалюються та однозначно стали сильнішими», - запевнив Клименко.

Читайте також: Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

Міністр розповів, що ті протоколи, по яких українські фахівці працюють і вдосконалюються щодня, дозволяють їм працювати дуже швидко і ефективно. За його словами, це стосується і застосування технічних можливостей у роботі відповідних підрозділів.

Окремо він поінформував, що наразі Нацполіція за 2 роки повномасштабної війни задокументувала 113 тисяч воєнних злочинів.

Читайте також: У Києві проходить форум «Україна. Рік 2024»

Клименко також наголосив, що після закінчення війни потреба у безпеці в Україні буде у кілька разів більшою.

«Щодо побудови нової архітектури безпеки у державі - це те, чим ми зараз займаємося і чим буде займатися весь держапарат після закінчення війни. Повірте, після війни потреба у безпеці тільки зросте і буде у кілька разів більшою. І ми знаємо, що ми будемо робити далі. У нас є чіткий план роботи щодо того, як формуватиметься безпекове середовище у повоєнній Україні», - заявив він, додавши, що у цей процес будуть включені всі.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія упродовж доби атакувала 12 областей країни, застосовуючи авіацію, ударні дрони, артилерію. Є загиблі та поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-