Президент: На цій війні загинула 31 тисяча українських військових

Президент: На цій війні загинула 31 тисяча українських військових

Укрінформ
У російсько-українській війні загинули 31 тисяча українських військових.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на пресконфренції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не знаю, чи я маю право. Це серйозний просто момент дуже. Давайте почнемо з моменту. Нещодавно були голоси в радикальній частині деякої американської аудиторії, політикуму, які не на нашій стороні, які сказали: скільки ви хочете ще жертв? Україна втратила 300 тисяч загиблими. Далі була інформація від «рускіх», які сказали, що Україна втратила десь більше 100 тисяч (вони казали вбитими), і що «рускіє» втратили біля 35... тисяч. Щось таке вони називали. Це все брехня. По-перше. Все це абсолютна маячня. Кожна людина - це великі втрати для нас, це дуже великі втрати для нас. 31 тисяча українців військових загинула в цій війні. Не 300 тисяч, не 150 тисяч, що там бреше Путін зі своїм брехливим колом, але тим не менше, кожна ця втрата - це велика втрата для нас», - сказав Зеленський.

Читайте також: На війні загинули майже 9 тисяч українських героїв - Залужний

Він додав, що на російсько-українській війні загинули 180 тисяч росіян.

«Я не знаю, скільки безвісти зниклих у них, і знаю, що до 500 (тисяч - ред.) у сумі з пораненими. Українців - 31 тисяча. І для нас це дуже боляче. Я не скажу, скільки поранених, тому що Росія буде знати, скільки людей пішло з поля бою, просто не скажу про це», - додав Зеленський.

Також він поінформував, що серед українських військових є безвісти зниклі. «Не буду гратися з цими цифрами. Не хочу. Чому? Тому що останній обмін показав, що ми будемо неточними з вами через те, що повернули кілька людей, вони були в списку безвісти зниклих», - сказав глава держави.

«І десятки тисяч на тимчасово окупованих територіях загиблих цивільних. Ми знаємо про десятки тисяч, я не знаю, скільки з них загинуло, вбито, замордовано, закатовано, скільки депортовано. Ви знаєте, є деякі списки, але ми не знаємо, скільки вони вбили наших цивільних. Не знаємо. Ми взнаємо, коли закінчимо з ними. І цією Росією», - сказав Президент.

Читайте також: У Києві за два роки повномасштабної війни загинули майже 200 людей - Кличко

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 лютого 2024 року ліквідували близько 409 тисяч 820 російських загарбників, зокрема 810 осіб – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-