Расмуссен вважає недоцільним обмеження на поставки Україні боєприпасів великої дальності

Расмуссен вважає недоцільним обмеження на поставки Україні боєприпасів великої дальності

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає недоцільним існування обмежень на поставки Україні боєприпасів великої дальності, у той час як партнери не в змозі поставити обіцяні артилерійські снаряди.

Про це він заявив під час онлайн-включення на форумі "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колишній генсек НАТО зазначив, що завдяки мужності українського народу Путін за два роки не досяг своєї мети – знищення України як незалежної та демократичної держави.

«Попри величезні труднощі Україна витримала. На початку третього року війни зараз уже союзники України мають продемонструвати, що ці всі зусилля не були марними. Ми маємо забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона завдала Росії поразки на полі бою. Якщо ми не в змозі поставити обіцяні снаряди, існування у цей період обмежень на поставки боєприпасів великої дальності є недоцільним», - заявив Рассмуссен.

Він додав, що саме тому безпекові гарантії від союзників України є настільки важливими.

«Я дуже радий, що Велика Британія, Франція, Німеччина, Канада, Італія та Данія підписали ці угоди. Це чітко демонструє Путіну, що союзники будуть надавати Україні все необхідне стільки, скільки це буде потрібно», - зазначив колишній генсек НАТО.

Читайте також: Іран не передавав Росії далекобійні ракети - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на полях Мюнхенської конференції з безпеки розповів державному секретареві США Ентоні Блінкену про пріоритетні потреби армії України та навів аргументи для надання далекобійних ракет ATACMS.

Наприкінці минулого року США почали постачати Україні армійські тактичні ракетні системи, відомі як ATACMS, але старої модифікації та середньої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-