Захоплення Авдіївки не дало медійного ефекту, на який розраховував Кремль - розвідка Естонії

Захоплення Авдіївки не дало медійного ефекту, на який розраховував Кремль - розвідка Естонії

Укрінформ
У розвідувальному центрі Сил оборони Естонії заявили, що взяття Авдіївки на Донеччині не забезпечило того позитивного висвітлення у ЗМІ, на яке розраховувало російське керівництво перед виборами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR із посиланням на слова командувача розвідувального центру Сил оборони Естонії (EDF) полковника Антса Ківісельга.

«Смерть Олексія Навального скоріше привернула увагу громадськості до внутрішніх проблем Росії і знизила позитивне висвітлення в ЗМІ дій збройних сил РФ», – констатував Ківісельг.

Він пояснив, що після захоплення Авдіївки Росія намагається реорганізувати підрозділи у цьому районі, оскільки частини Центрального військового округа зазнали великих втрат.

«Наразі відбувається зачистка Авдіївки і взяття цього населеного пункту під свій контроль. Не видно, щоб Росія ввела підрозділи в район Авдіївки, щоб спробувати досягнути там додаткового прориву», – сказав полковник.

За його твердженням, Росія, навіть попри захоплення Авдіївки, не змогла досягнути своїх цілей з окупації чотирьох регіонів України.

Читайте також: Розвідка Естонії: Не варто вірити розмовам Кремля про мир

Ківісельг додав, що на цьому тижні Росія знизила темп наступальних операцій, але, як і раніше, зберігає ініціативу в діях сухопутних військ. Російська армія продовжує здійснювати диверсії на територіях України, прилеглих до Курської та Брянської областей, уточнив він.

За словами очільника розвідцентру Естонії, Росія також чинить тиск на Куп’янському та Лиманському напрямках. З’явились повідомлення про те, що РФ почала перекидати на ці напрямки додаткові підрозділи.

«Ймовірна ціль – захоплення рубежу ріки Оскіл. Росія дійсно зберігає ініціативу, але значного прогресу російським військам досягнути не вдалось», – звітував Ківісельг.

На Донецькому напрямку найактивніші бої точаться в районі Бахмута, Авдіївки та Донецька. Естонський полковник підкреслив, що активність росіян на Запорізькому та Херонському напрямках наразі менш інтенсивна, ніж на Донеччині.

Читайте також: Російські війська намагаються перерізати шляхи постачання ЗСУ до Авдіївки - розвідка Естонії

Водночас Ківісельг сказав, що українська армія продовжує знищувати російські системи ППО та здійснювати удари по російським підрозділам на окупованих територіях.

Нагадаємо, 17 лютого Третя окрема штурмова бригада відійшла на підготовлені позиції на околицях Авдіївки та вирівняла лінію фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-