В Україні розробили тактичний тренажер гранатомета АГС-17

В Україні розробили тактичний тренажер гранатомета АГС-17

Укрінформ
Для тренувань українських військових розробили тактичний тренажер гранатомета АГС-17.

Про це Укрінформу повідомили представники компанії SKIFTECH.

«Український виробник тактичних симуляторів SKIFTECH розробив симулятор двостороннього вогневого контакту - тренажер гранатомета АГС-17», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тренажер призначений для навчання гранатометників зі стрільби з автоматичного станкового гранатомета без застосування бойових снарядів.

Сам гранатомет АГС-17 призначений для ураження живої сили та вогневих засобів супротивника, розташованих в тому числі поза укриттям, у відкритих окопах та за природними складками місцевості: у виярках, ярах, на зворотних схилах висот.

Виробник наголошує, що тактичний симулятор дозволяє формувати навички виявлення та ідентифікації цілей, визначення їх характеристик, прицілювання, визначення моменту пострілу та власне стрільби.

Водночас винахід дає можливість проводити аналіз - дозволяє знаходити сильні та слабкі місця у підготовці як розрахунку в цілому, так і окремих бійців в умовах, наближених до бойових.

Зауважується, що вага та розмір тренажера АГС-17 наближені до параметрів та характеристик справжнього гранатомета, адже елементи тренажера встановлюються на бойовий АГС-17 без внесення змін у конструкцію, що збільшує реалістичність використання.

Підкреслюється, що бойові навчання на тренажері АГС-17 проводяться без використання реальних бойових снарядів, що стає можливим завдяки тому, що у тренажер вбудовано модуль позиціювання, який під час імітації пострілу збирає всі необхідні дані та надсилає їх на сервер для розрахунку місця влучання снаряда.

«Під час тренування тренажер АГС-17 підключається до інструкторського планшета з додатком «SKIFTECH Assistant». Боєць заряджає симулятор, проводить націлення та «вражає» ціль. Сервер під час розрахунку місця влучання снаряда, знаючи місця розташування інших тренажерів (індивідуальні комплекти бійця, техніка, розрахунки ПЗРК та ПТРК тощо), за умови, що ці тренажери перебувають у зоні ураження, надсилає їм повідомлення про влучання», - пояснили виробники.

Читайте також: Німецькі благодійники передали лікарні у Вінниці тренажер для реабілітації військових

Своєю чергою інструктор під час навчання бійців за допомогою планшета та програмного забезпечення може бачити встановлені оператором дані (координати, азимут, висота, кут місця), а також місце прильоту снаряда на карті та, за потреби, коригувати дії оператора.

Представники компанії SKIFTECH акцентують, що на симуляторі можна проводити індивідуальне тренування як на окремому тренажері, так і в умовах загальновійськової тактичної підготовки у поєднанні з іншим обладнанням з екосистеми SKIFTECH (симулятори персональної зброї, вибухових пристроїв, бронемашин, артилерії, мінометів, ПТРК, ПЗРК та іншими видами симуляторів).

Як повідомлялося, SKIFTECH - український виробник тактичних симуляторів для підготовки бійців на основі лазерних технологій. На обладнанні SKIFTECH тренуються Збройні сили України, Національна гвардія, Державна прикордонна служба, Сили спеціальних операцій та інші державні військові організації. SKIFTECH також співпрацює з Міністерством енергетики США та оснащує тактичними тренажерами військовослужбовців, що несуть службу на блоках атомних електростанцій, проводячи регулярні спільні заняття для військових України та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-