Зеленський вніс до Ради законопроєкт про звільнення у запас строковиків після завершення служби

Зеленський вніс до Ради законопроєкт про звільнення у запас строковиків після завершення служби

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.

Відповідний проєкт закону "Про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби" №11035 оприлюднений на сайті парламенту, повідомляє Укрінформ.

Проєктом закону пропонується унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення у запас військовослужбовців, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби. 

Ухвалення законопроєкту дозволить звільнити в запас військових, які відслужили встановлені строки служби в 2024 році.

Читайте також: До «мобілізаційного» законопроєкту подали понад 4 тисячі правок - Костенко

Як повідомлялося, в Україні з 24 лютого 2022 року діє правовий режим воєнного стану. Наразі призов на військову службу відбувається за мобілізацією. Нові призови на строкову службу не проводяться, оскільки заборонені законодавством. Однак донині на службі залишаються строковики, призвані до воєнного стану. В Україні вже тривалий час обговорюють можливість їх демобілізації у зв’язку із завершенням термінів строкової служби. Військові строкової служби також мають можливість переходити на службу за мобілізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-