Демченко - про ворожі ДРГ: Найзагрозливішим напрямком є Сумщина

Демченко - про ворожі ДРГ: Найзагрозливішим напрямком є Сумщина

Укрінформ
Активність російських диверсійно-розвідувальних груп дещо знизилася, найбільш загрозливим напрямком, як і раніше, залишається Сумщина.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«За останній час активність ворожих ДРГ напевне дещо зменшилась, але звісно, що ця загроза залишається, бо в будь-який момент ворог знову може використати свої ДРГ, які планували або планують зайти на територію України. Як і раніше, загрозливий напрямок, де ворог продовжує використовувати ДРГ - це Сумщина. Активність зберігалася і по Харківському напрямку. Менш активно ворожі диверсійно-розвідувальні групи просувалися у напрямку Чернігівщини, але знову ж таки загроза від них нікуди не зникала. Задача ворожих ДРГ - це в першу чергу викриття місць розташування підрозділів Сил оборони», - зазначив Демченко.

Читайте також: Прикордонники останні кілька днів не фіксують ворожі ДРГ

За словами речника, головна задача на сьогодні - бути максимально пильними. Сили оборони продовжують злагодження та тренуються, щоб протидіяти ворожим групам.

Як повідомлялось, на початку лютого на Сумському напрямку бійці Сил територіальної оборони припинили спробу російської диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України. Бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-