Коаліція дронів: Нідерланди вже почали передавати Україні БПЛА

Коаліція дронів: Нідерланди вже почали передавати Україні БПЛА

Укрінформ
Нідерланди у рамках коаліції дронів уже почали надавати Україні безпілотники.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен сказала в інтерв'ю Delfi.

«Я не можу назвати точну кількість, але ми вже передаємо безпілотники Україні… Коаліція безпілотників дуже важлива, бо тепер ми об'єднаємо зусилля, а це означає, що ми зможемо збільшити кількість безпілотників... відповідно до потреб України», - зазначила Оллонґрен.

Вона нагадала, що Нідерланди беруть активну участь і в коаліції протиповітряної оборони, «наприклад, із системами Patriot, а також з F-16, які теж у процесі».

Читайте також: Коаліція дронів стартувала у рамках роботи Контактної групи з питань оборони України

Оллонґрен підтвердила, що триває навчання українців польотам на F-16 та їх обслуговуванню. «Ми також готуємо літаки до фактичної передачі. Ми оголосили, що передамо 24 літаки F-16… разом із Данією, а також Норвегією якнайшвидше. Але все має бути готовим... Я впевнена, що цього року ми зможемо розпочати їхню передачу», - зазначила глава Міноборони Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна вже адаптовує інфраструктуру для американських винищувачів F-16.

Коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Згодом до неї долучилися Велика Британія, Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди.

Фото: Beeld Phil Nijhuis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-